Kedves Végzős Diákok!

Nagyon szép hetünk van a Mátrában, csodálatos a természet, és nagyszerű az időjárás is. Mégsem lehet felhőtlenül örülni ennek, hiszen ebben a tanévben nem tudjuk átélni a ballagás hetének sajátos hangulatát, a készülődést, a szerenád megható perceit, a várakozással teli örömet, és azt, hogy a lelkünk ünneplőbe öltözik, amikor elköszönünk Tőletek.

Iskolánkban már hosszú évek óta hagyomány, hogy technikusainkkal a Mátra egyik legszebb részén, a Nagy-Halmaj réten zárjuk le az Erdészetiben eltöltött, remélhetőleg számotokra mindörökre emlékezetes éveket.

A Nagy-Halmaj rét egy olyan helyszín, ahol búcsút vehettek nemcsak az iskolától, hanem a Mátrától, szakmai tanáritoktól, az Egererdő munkatársaitól. Az erdész és vadász szakma képviselői sok-sok tapasztalatot, bölcsességet rakhatnak tarisznyáitokba, melynek remélhetőleg hasznát vehetitek majd későbbi életetekben. A völgyet körül ölelő hegyek látványa olyan erővel vésődik emlékezetünkbe, hogy elkísér bennünket életünk végéig, emlékeztetve mindannyiunkat az elhangzott szavakra, a pohárköszöntőre és a koccintás során megcsendülő pohárra. Szívből kívánom Nektek, hogy ezt az élményt egy-egy jól szervezett osztálytalálkozó alkalmával sikerüljön pótolnotok.

Kedves Lányok és Fiúk!

Több évig voltatok egy olyan „sziget” lakói, ahol igyekeztünk óvni, szeretni, nevelni és tanítani Benneteket. Tanáraitok mellettetek álltak, néha egy szemvillanással, néha egy mozdulattal segítettek. Próbáltak átadni tudást, értékrendet, emberi tartást.

Felelősséggel, vidáman lehettetek diákok iskolánkban, ahol jó volt együtt lenni, ahol jó volt lélekben együtt ünnepelni a karácsonyt, igazából jót mulatni és táncolni a Vadas bálon, bolondozni esténként a kollégiumban és az albérletben, szakmai élményekkel gazdagodni a hajtásokon, a gyakorlatokon, és még sokáig sorolhatnám a szép emlékeket.

Köszönettel tartozom Nektek. Köszönöm, hogy évekkel ezelőtt iskolánkat választottátok. Köszönöm, hogy mindig számíthattunk Rátok. Sokat dolgoztatok az iskolai rendezvényeken, igyekeztetek megőrizni szép környezetünket, a szakmai, kulturális, közismereti és sportversenyeken elért eredményekkel öregbítettétek iskolánk hírnevét.

Köszönöm szüleiteknek, hogy segítették munkánkat. Ti is hálásak lehettek nekik, és be kell bizonyítanotok, hogy nem volt hiábavaló ez elmúlt évek sok-sok fáradozása, izgalma, áldozata. Őszintén remélem, hogy erre a kérdésre határozottan pozitív választ tudnak adni, amikor majd véget ér az utolsó itteni megmérettetés.

Nevetekben is köszönöm tanáraitoknak, az osztályfőnököknek, a kollégiumi nevelőknek azt a sok-sok törődést, amivel igyekeztek nevelni, oktatni Benneteket.

Mindannyian szeretettel gondolunk Rátok a mai napon, és nem szégyelljük bevallani, hogy hiányoztok.

Nem szokásom a ballagási beszédeket idézettel befejezni, most mégis őszinte szívvel írom Nektek az alábbi sorokat.

„Hogy mit adnék Neked, ha hatalmamban állna?
Nem mesés gazdagságot, csak elegendőt ahhoz,
hogy távol tartsd a szorongást.
Esélyt, hogy bölcsen használd fel adottságaidat,
és mindez örömet is okozzon Neked.
Érzéket, hogy felismerd a minket körülvevő szépséget.
Bátorságot, hogy kitarts és egyre erősebb légy,
örömet, elégedettséget, szeretetet.
Életet, melyet érdemes élni!”

Mátrafüred, 2020. április 30.

Karnis Pálné
igazgató

VADAS JENŐ ALAPÍTVÁNY-Adó 1%

Bankszámlaszám: 11739030-20011301

Az oldal üzemeltetője: Északi ASZC Mátra Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
Székhely: 3232 Gyöngyös - Mátrafüred, Erdész utca 11.
Telefon: (37)520-250
E-mail: titkarsag@matraszakkepzo.hu
Felnőttképzési engedélyszám: E/2020/000210
Felnőttképzési nyilvántartási határozat száma: B/2022/000340, B/2020/003187

matraszakkepzo.hu MINDEN JOG FENNTARTVA 2020

Impresszum

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési szabályzat

Tárhely szolgáltató

Együttműködő partnereink